top of page

Gezondheidsklachten oplossen met integrale protocollen. De Holistische benadering van Bijnieruitputting / Adrenal / Vermoeidheid / Stress en stress management

Bijgewerkt op: 11 jul.

Deze Blogpost gaat over #stressmanagement en protocollen voor #bijnieruitputting.

Deze informatie is bedoeld als voorbeeld hoe natuurgeneeskunde een goede aanvulling kan zijn op de reguliere geneeskunde.

Behandelingen zijn altijd gepersonaliseerd om zeker te zijn dat er niet een ander onderliggend probleem bestaat. Daarom is een anamnese (intakegesprek) en So-check of aanvullende meting(en) en onderzoek nodig: Contact | The WaveBay


Het oplossen van stress en bijnieruitputting is slechts 1 schakel waar je aan kan werken. Voor de meeste mensen is het niet haalbaar dit proces op de juiste wijze te starten; wanneer heb je voldoende energie om de discipline op te brengen? Ons werk is om u goed te adviseren en te coachen. Wij beschikken daarvoor over de juiste orthomoleculaire kennis, apparatuur en monitoring tools om het heling proces mogelijk te maken op een holistische wijze. Denk daarbij o.a. aan het beantwoorden van vragen (via WhatsApp) en het in de juiste volgorde zetten van leefstijl aanpassingen in de reis richting meer: bewustwording, heling, optimale gezondheid en verjonging! We zien u graag in onze praktijk aan de Lawick van Pabststraat nr. 81 in Arnhem

Holistische benadering van Bijnieruitputting / Adrenal / Vermoeidheid behandeling

Wanneer we langdurig onder stress staan, kan dit leiden tot een constante vraag naar cortisol, het zogenaamde stresshormoon. Als deze situatie aanhoudt, kan het lichaam moeite hebben om voldoende cortisol te blijven produceren, wat kan leiden tot symptomen van bijnieruitputting. Deze symptomen kunnen variëren van extreme vermoeidheid, ondanks voldoende slaap, tot een verlangen naar zout of zoet voedsel, en zelfs depressie en lage bloeddruk. Behandelingen gericht op het herstellen van de bijnierfunctie omvatten leefstijlveranderingen zoals stressmanagement, regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en voldoende rust.

Leefstijl Aanpassingen

Slaap: Streef naar 7-9 uur kwalitatieve slaap per nacht. Stel een regelmatig slaapschema in en introduceer een wind-down routine voor het slapengaan.

Stressmanagement: Voeg stress-verminderende activiteiten toe zoals yoga, meditatie, diepe ademhalingsoefeningen, en tijd doorbrengen in de natuur om te aarden (op blote voeten lopen over het gras). Leer technieken om stressoren te herkennen en hanteren.

Beweging: Doe aan matige fysieke activiteiten zoals wandelen, zwemmen, yoga, tai chi of qigong. Vermijd intensieve trainingen.


Dieetveranderingen (type dieet afhankelijk van uw situatie)

Gebalanceerd Dieet: Richt je op een dieet rijk aan onbewerkte voedingsmiddelen, inclusief veel groenten, fruit, eiwitten, gezonde vetten, noten, zaden, en chlorella of spirulina. Eet voedingsmiddelen rijk aan vitamine C (fruit) en B5 (Zonnebloempitten, Shiitake-paddenstoelen, Eieren, en Avocado's). en experimenteer met bijvoorbeeld het Atlantisch dieet. Vermijd Stimulerende Middelen: Verminder of elimineer cafeïne en suiker. Probeer natuurlijke zoetstoffen zoals Stevia of Mapel siroop en adaptogene kruiden zoals Rhodiola en Ginseng. Hydratatie: Drink voldoende water met een snufje Keltisch zeezout, en experimenteer met hydraterende kruidentheeën en waterstof water.

Supplementen (wel of niet? en dosering en volgorde afhankelijk van uw situatie)

'Adrenal support', ​Ribus Nigrum, ​Vitamine B5, Vitamine B6 (P5P), ​GABA: Supplementeer met GABA, eventueel gecombineerd met L-theanine, om angst te verminderen en slaapkwaliteit te verbeteren.​Vitamine D en Magnesium Tauraat: het toevoegen van deze supplementen voor extra ondersteuning van de bijnieren. Cordyceps (een soort zwam):  kan helpen bij stressvermindering: als adaptogeen kan Cordyceps helpen het lichaam zich aan te passen aan stress en het immuunsysteem versterken, wat belangrijk is omdat langdurige stress de immuniteit kan ondermijnen. Vitamine C: Bekend om zijn rol in de stressrespons en als antioxidant.​ L-Tyrosine kan dan helpen bij het ondersteunen van de bijnieren door de bouwstenen te leveren die nodig zijn voor de synthese van deze neurotransmitters. Rhodiola staat bekend om zijn vermogen om de weerstand tegen stress te verhogen. Bestrijdt Vermoeidheid: Het kan helpen bij het tegengaan van vermoeidheid, vooral die veroorzaakt door stress of slaaptekort.

Holistische Therapieën

Massagetherapie: Helpt om spieren te ontspannen en stressniveaus te verlagen, overweeg toevoeging van warme stenen of essentiële oliën.

Aromatherapie: Gebruik essentiële oliën zoals lavendel, kamille en rozemarijn, en creëer persoonlijke blends voor gebruik in een diffuser.

​​

Coaching en sociale ondersteuning

Coaching kan helpen om je voortgang te monitoren en noodzakelijke aanpassingen aan je protocol te maken. Verbind met Anderen: Sluit je aan bij steungroepen, online forums en blijf je verdiepen om je focus te houden zodat je succesvol heelt en gezond blijft.

​​

Aanvullende Activiteiten

Muziek: Luister naar rustgevende muziek om te ontspannen en stress te verminderen.

Sauna: Bezoek regelmatig een sauna om te helpen bij ontspanning en detoxificatie.

TWB advies supplementen worden gekenmerkt door:

Geen Schadelijke Hulpstoffen: Ze bevatten geen toevoegingen zoals magnesiumstearaat, wat vaak wordt gebruikt als antiklontermiddel in supplementen. Hoge Bio-beschikbaarheid: De supplementen zijn ontworpen om goed door het lichaam opgenomen te worden, wat betekent dat de actieve ingrediënten effectiever zijn. Kwaliteitsingrediënten: De ingrediënten zijn afkomstig van gekwalificeerde leveranciers wereldwijd. Laboratoriumtesten op zowel de grondstoffen als de afgewerkte producten om kwaliteit en zuiverheid te waarborgen. Bio-energetische Testen: Alle ingrediënten ondergaan bio-energetische testen om hun energetische kwaliteit te beoordelen.


TWB Natuurgeneeskunde Richt zich op het ondersteunen van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en kan verschillende therapieën omvatten zoals voedingsadvies, kruidengeneeskunde, en leefstijlaanpassingen. En is altijd bedoeld in de context van de integrale geneeskunde.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page