top of page

"Brain-fog" en de relatie met een kalium tekort.

De juiste kaliumspiegels zijn van cruciaal belang voor de werking van uw hart en hersenen. Een laag kaliumgehalte kan de elektrische signalen onderbreken die de hersenen aansturen, waardoor verwarring, trage gedachten en hersenmist ontstaan.


Kalium in de hersenen

Het actiepotentiaal in neuronen is afhankelijk van elektrolyten, voornamelijk natrium en kalium. Lage kaliumspiegels zorgen ervoor dat uw hersenen vertragen. Neuronen met een laag kaliumgehalte hebben meer stimulatie nodig voordat ze een actiepotentiaal afvuren. Je kunt een kalium tekort ervaren als vermoeidheid, verwarring of het onvermogen om acties te ondernemen of gedachtengangen af te ronden. De symptomen worden informeel hersenmist genoemd en worden niet gecorrigeerd door het nemen van koffie, rust, goede voeding of het wegnemen van stress.


Bronnen van kalium

Veel voedingsmiddelen bevatten aanzienlijke hoeveelheden kalium. Voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte zijn onder meer bananen, melk, kiwi, bonen, sinaasappels, tomaten en alle soorten vlees. De National Institutes of Health adviseren dat volwassenen minimaal 4,7 gram of 4.700 milligram kalium per dag consumeren. Uw arts kan een ander innameniveau aanbevelen op basis van uw gezondheid en de huidige medicijnen.


Uit mijn persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat een Kaliumsupplement geweldig werkt bij het oplossen van 'brain-fog' en andere 'energie' problemen!


Hieronder een mooie bron van informatie: Brain Fog and a Potassium Deficiency | livestrong


Doe een So/check om te meten of jij ook aan een kalium tekort lijdt

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page