top of page
So/check nutriënten analyse

De meest innovatieve check voor uw gezondheid!

Zonder vertraging, pijnloos en niet-invasief, worden concentraties van mineralen en giftige metalen in het weefsel gedetecteerd voor het krijgen van nieuwe inzichten en aanbevelingen voor optimalisatie van je gezondheid.

Voordelen:

 1. Direct een rapport in handen met aanbevelingen.
   

 2. Intracellulair testen leidt tot nieuwe bevindingen en inzichten.
   

 3. De So/check is sneller en goedkoper
  dan andere onderzoeken.

Oligo scan Arnhem

Hoe werkt de So/check Oligoscan?
Beoordeling werkt met behulp van een spectrofotometrie meting op 4 punten in je handpalm. Vervolgens verwerkt een innovatief algoritme op basis van big-data statistieken een benchmark die we uitprinten en aan je meegeven.
 

De parameters:

21  Mineralen
7    Vitaminen
15  Zware metalen

Statistische conclusies:

 • Metabolisme

 • Ontgiften en conjugatie

 • Weefselverzuring

 • Oxidatieve stress

 • Immuunsysteem

 • Hormonale status

 • Emotionele status

 • Verzadiging bot en kraakbeen

 • Huid- en haarkwaliteit

 • Spijsvertering, absorptie, enzymen

 • Insulineresistentie

Wat is het verschil tussen de So/check en bloedonderzoek?

Aangezien het bloed dient als transportsysteem voor de voedingsstoffen naar de cellen, is het begrijpelijk dat de concentraties van voedingsstoffen in het bloed en de cellen niet met elkaar in overeenstemming kunnen zijn. Dit roept de vraag op hoe het er in de cellen uitziet, welke voedingsstoffen aanwezig zijn en in welke concentratie?
 

Deze vraag was tot nu toe niet gemakkelijk te beantwoorden, en het was ook moeilijk om de concentratie van toxische metalen in de cellen te meten. De reflectiespectroscopie analyse op vier punten op de palm levert nu waardevolle informatie op over de concentratie van de geanalyseerde stoffen in het weefsel. Dit maakt het mogelijk de biologische beschikbaarheid van mineralen en sporenelementen en de aanwezigheid van toxische metalen in de cellen te bepalen.


De methode die door het analyse-instrument So/check wordt gebruikt om de hoeveelheid sporenelementen, mineralen en toxische metalen in het weefsel te detecteren, heet spectrofotometrie.
Dit is een kwantitatieve analysemethode waarbij de absorptiegraad en de optische dichtheid van een bekende chemische stof in weefsel kan worden gemeten met behulp van een gerichte lichtstraal.

Het onderliggende principe is dat elke chemische component licht absorbeert, uitzendt en/of reflecteert in een specifiek golflengtegebied. De evaluaties kunnen worden gebruikt om therapieën en behandelingen te optimaliseren.

So/check resultaat

Interessant om te weten!
 

De referentiewaarden voor de evaluatie van de OLIGO/check zijn vastgesteld op basis van meer dan driehonderdvijftigduizend metingen bij mensen met verschillende parameters betreffende leeftijd, lengte, gewicht, geslacht en bloedgroep, rekening houdend met een individueel medisch verleden. Hierdoor kunnen statistische conclusies worden getrokken over vergelijkbare meetwaarden in relatie tot fysiologische regelsystemen. 

 

Door middel van statistische referentiewaarden wordt het meetresultaat zodanig gepresenteerd dat het een logische interpretatie mogelijk maakt. Hiervoor maakt de So/check gebruik van een eenvoudig stoplichtsysteem om te beoordelen of de gemeten concentraties zich in het optimale, suboptimale of zelfs kritieke bereik bevinden.

 

Binnen enkele minuten zie je een balans van je mineralen en giftige metalen en wat je eraan kan doen.

Vergeet niet dat 80% van alle chronische ziekten gerelateerd zijn aan giftige metalen. Tekorten aan mineralen of ongewenste toxines kunnen maanden of zelfs jaren in het weefsel aanwezig zijn zonder dat deze zichtbaar zijn in het bloedbeeld. Een verandering kan onmiddellijk worden gedefinieerd met een specifieke Supplementen en voeding aanbeveling.

Als je alle resultaten en interpretaties van een SO-Check test individueel door een laboratorium laat maken, kost dit meerdere malen zoveel als een So/Check test.

Ons logo
bottom of page