top of page

Gezondheidsklachten oplossen met integrale protocollen
Holistische benadering van Artrose

Het oplossen van Artrose is slechts 1 schakel waar je aan kan werken. Voor de meeste mensen is het niet haalbaar dit proces op de juiste wijze te starten; wanneer heb je voldoende energie om de discipline op te brengen?


Ons werk is om u goed te adviseren en te coachen. Wij beschikken daarvoor over de juiste orthomoleculaire kennis, apparatuur en monitoring tools om het heling proces mogelijk te maken op een holistische wijze.

Behandelingen zijn altijd gepersonaliseerd om zeker te zijn dat er niet een ander onderliggend probleem bestaat. Daarom is altijd een anamnese (intakegesprek) en So-check of aanvullende meting(en) en onderzoek nodig. We zien u graag in onze praktijk aan de Lawick van Pabststraat nr. 81 in Arnhem.

​​Orthomoleculaire en Holistische Benadering van Artrose

1. Natuurlijke aanpassing van het pijnregistratiesysteem om pijn te verminderen.

2. Stimulatie van de productie van gewrichtskraakbeen om de aanmaak te bevorderen boven de afbraak.

Deze benadering omvat het gebruik van vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en spoorelementen ter ondersteuning van het zelf genezend vermogen van het lichaam. Onthoud dat het lichaam continu streeft naar jouw gezondheid en welzijn. Dit protocol dient als algemene richtlijn en moet worden aangepast aan de individuele situatie. Wij bieden advies over de juiste dosering en integratie met andere artrosebehandelingen.

Onze Rol: Wij adviseren en coachen met behulp van onze orthomoleculaire kennis, apparatuur en monitoringtools om het genezingsproces op een holistische manier te faciliteren. Wij organiseren behandelingen in de juiste volgorde en maken tijdige aanpassingen gedurende de reis naar meer bewustwording, genezing, optimale gezondheid en verjonging.

Personalisatie: Behandelingen worden altijd gepersonaliseerd om te verzekeren dat er geen andere onderliggende problemen zijn. Een anamnese (intakegesprek), So-check, aanvullende metingen en onderzoek zijn noodzakelijk. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk aan de Lawick van Pabststraat nr. 81 in Arnhem.

 

Supplementen (Dosering Afhankelijk van Uw Situatie):

 

Kraakbeenopbouw:

 • Silicium: Belangrijk voor de opbouw van botten en kraakbeen; ondersteunt calciumopname.

 • Vitamine C: Essentieel voor collageenvorming; ondersteunt kraakbeenherstel.

 • Collageen Type II: Draagt bij aan kraakbeenherstel en -behoud.

 • Chondroïtinesulfaat, Keratansulfaat, en Hyaluronzuur: Bevorderen structuur en smering

 • Electrolyten​

 • ADEK de vitamines A, D, E en K

 • Ontzuren door middel van

 

Ontstekingsremming:

 • Omega-3 Vetzuren: Verminderen ontstekingen; verhoog inname via vette vis of supplementen.

 • Visolie en Krillolie: Rijke bronnen van omega-3; verminderen ontstekingen.

 • Vetzuren: Groenlipmossel, EPA/DHA, en ASU verbeteren gewrichtsfunctie.

 • Kruiden: Zwarte Aalbes, Curcumine, Boswellia, en Duivelsklauw verbeteren gewrichtsfunctie.

 • EGCG (epigallocatechinegallaat) uit groene thee: In combinatie met ASU, ofwel avocado-sojaboon-unsaponifiables, is een natuurlijk extract dat bestaat uit een combinatie van avocado- en sojaolie. Het wordt gebruikt als een voedingssupplement voor de behandeling van osteoartritis en staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

 • Curcumine: Krachtige antioxidant; vermindert gewrichtspijn en stijfheid.

 

Pijnvermindering:

 • Glucosamine, Chondroïtine: Bieden ondersteuning aan kraakbeen en verminderen pijn.

 • MSM (Methylsulfonylmethaan): Verbetert pijn en functie bij knie-osteoartritis

 • SAM-e (S-Adenosyl-L-Methionine): Vergelijkbaar met NSAID’s voor gewrichtspijn en functie.

 • Pycnogenol: Ontstekingsremmend; verbetert pijn en functie bij knie-osteoartritis.

 • Palmitoylethanolamide (PEA), ook bekend als N-(2-hydroxyethyl)hexadecanamide of palmidrol, is een natuurlijk voorkomend vetzuuramide dat in het menselijk lichaam wordt gevonden. Het vervult drie hoofdfuncties:

 1. Celbescherming: PEA helpt cellen en weefsels te beschermen tegen schadelijke prikkels veroorzaakt door factoren zoals zuurstoftekort, mechanische schade of ontsteking (inclusief chronische laaggradige ontsteking).

 2. Ontstekingsremmende werking: PEA heeft ontstekingsremmende eigenschappen en is effectief gebleken tegen aandoeningen zoals griep en verkoudheid.

 3. Pijnverlichting: PEA werkt als een krachtige pijnstiller, met name voor chronische pijn. Het speelt een rol bij het herstellen van de balans in cellen die overactief zijn door chronische pijnsyndromen.

PEA kan in verschillende cellen worden gevormd en kan helpen bij het verlichten van pijn geassocieerd met osteoartritis door gewrichtsontsteking te verminderen¹². Het kan zelfs de effecten van conventionele pijnmedicatie versterken, zoals opiaten, amitriptyline en pregabaline¹.

 

Leefstijlaanpassingen:

•          Beweging: Regelmatige activiteit binnen pijngrenzen, zoals yoga, pilates, of HIIT.

•          Koude Therapie: Korte blootstelling aan koude voor ontstekings- en pijnvermindering.

•          Mindfulness en Meditatie: Stressvermindering; indirecte ontstekingsvermindering.

•          Intermitterend Vasten: Vermindert ontstekingen; ondersteunt gewichtsbeheersing.

•          Bulletproof Dieet: gezonde vetten; beperkt koolhydraatinname voor ontstekingsvermindering.

Monitoring en Aanpassing:

•          Voortgang Bijhouden: Aanpassing van het protocol op basis van individuele reacties en behoeften.

•          Professionele Begeleiding: Regelmatig overleg voor persoonlijke begeleiding en aanpassingen.

TWB advies supplementen worden gekenmerkt door:

Geen Schadelijke Hulpstoffen: Ze bevatten geen toevoegingen zoals magnesiumstearaat, wat vaak wordt gebruikt als antiklontermiddel in supplementen. Hoge Bio-beschikbaarheid: De supplementen zijn ontworpen om goed door het lichaam opgenomen te worden, wat betekent dat de actieve ingrediënten effectiever zijn. Kwaliteitsingrediënten: De ingrediënten zijn afkomstig van gekwalificeerde leveranciers wereldwijd. Laboratoriumtesten op zowel de grondstoffen als de afgewerkte producten om kwaliteit en zuiverheid te waarborgen. Bio-energetische Testen: Alle ingrediënten ondergaan bio-energetische testen om hun energetische kwaliteit te beoordelen.

 

TWB Natuurgeneeskunde

Richt zich op het ondersteunen van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en kan verschillende therapieën omvatten zoals voedingsadvies, kruidengeneeskunde, en leefstijlaanpassingen. En is altijd bedoeld in de context van de integrale geneeskunde.

So-check
Ortho adviseur
bottom of page